Matematik

Desperat - Andengradsligninger og polynomier

10. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Hej jeg har desperat brug for hjælp med en række opg som kommer her...

Andengradsligning:

Angiv løsningerne til følgende andengradsligninger
2) x2+x-110=0
3) -3x2-5x-3=6x+7

Andengradspolynomier:


1. En funktion f er givet ved f(x)=x2-x-2
Løs ligningen f(x) = 0.
Beregn toppunktet, og tegn grafen for f.

 

2. Figuren viser tre parabler, der hver for sig har en ligning af typen
Angiv for hver af de tre parabler fortegnet for a, b, c og d
Figuren er vedlagt

3. Parablen P går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O(0,0) og har toppunkt i T(3,6). Parablens andet skæringspunkt med førsteaksen (x-aksen) kaldes A.

Bestem koordinatsættet til A.

Bestem en ligning for parablen.
 

Jeg ved godt der er mange, please please hjælp

Vedhæftet fil: Parabel.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af peter lind

Se https://www.studieportalen.dk/Wiki/andengradsligning.ashx


Svar #2
10. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tak :) 

 men kan stadig ikke finde ud af dem under andengradspolynomier


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2009 af lielie (Slettet)

jeg vil gætte på at din x2 er det samme som x2

men du får:

2) a=1  b=1  c=110

d=b-4*a*c=441  og d>0 er der to løsninger

x=-b+-kvadratroddet af d/2*a= x=10  v   x=-11

_______________________________________________

3) i denne opgave gør du bare det samme, men husk at samle alle dem der ligner hinanden sammen på venstre side så står din ligning = 0

så får du x=-1 v x=-5/3

______________________________________________

1. En funktion f er givet ved f(x)=x2-x-2
Løs ligningen f(x) = 0.
Beregn toppunktet, og tegn grafen for f.

når der står f(0) betyder at du indsætter bare 0 i stedet for x i din ligning dvs. f(0)=0^2-0-2=-2

formlen for toppunktet er T=(-b/2a ;  -d/4a). her mangler du d, derfor skal du regne det ud, ud fra din forskrift. dvs. du gør nøjagtig som jeg har skrevet under opgave 2. dit b og a finder du også der fra.

________________________________________________________

2. Figuren viser tre parabler, der hver for sig har en ligning af typen
Angiv for hver af de tre parabler fortegnet for a, b, c og d
du kan aflæse bogstaverne på figuren. fx. a viser om din græner er op el ned.det kaldes også for hældningskoefficent. b er tangentens hældning, og c er skæringspunkt i y aksen. når du har aflæst disse bogstaver så kan du regne d'et igen efter den formel jeg ha skrevet.

____________________________________________________

3. Parablen P går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O(0,0) og har toppunkt i T(3,6). Parablens andet skæringspunkt med førsteaksen (x-aksen) kaldes A.

Bestem koordinatsættet til A.

man har en formel som siger om rodderne i andengradspolynomien. formlen er f(x)=a(x-r1)(x-r2) hvis d>0.

du har følgene oplysninger:

(0,0)    (0,x)    (3,6)

du finder føsr a'et, vha. de tre punkter som har skrevet over på. derefter sætter du den ind i roddens formel så har du den. husk du skal også finde x også.

du skal gerne få x=2,5 og a=4

Bestem en ligning for parablen.

du bruger oplysningerne fra forrige opgave dvs.

y=4(x-0)(x-2,5)

y=4x^2-10x

puha nu tror jeg, er færdig

det var da mange. ;)

lielie


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/148793


Svar #5
11. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Årh mange tak alle sammen :)


Svar #6
11. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

Bare lige et spørgsmål til #3 iden sidste opgave, hvordan regner man A ud? og x?


Skriv et svar til: Desperat - Andengradsligninger og polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.