Matematik

Lineære Funktioner - Haster

12. marts 2009 af StudieYus (Slettet)

Antallet af spilleautomater i Danmark er i perioden 2003-2006 steget. Figuren viser, at
udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion
 

y= a x + b,
 

hvor x er antal år efter 2003, og y er antal spilleautomater. Det oplyses, at grafen for
denne lineære funktion går gennem punkterne (0, 17 800) og (3, 24 500).
 

a) Bestem tallet a .
Hvad fortæller tallet a om udviklingen i antallet af spilleautomater?

b) Bestem antallet af spilleautomater i 2009, hvis udviklingen fortsætter.
I hvilket år vil antallet af spilleautomater overstige 40 000, hvis udviklingen
fortsætter?

Har ikk helt styr på sådan nogen opgaver.. Så hvis I kan bidrage med formlerne for disse to opgaver ville jeg sætte stor pris.. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har formlen skrevet selv...


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

a) når du har to punkter er det muligt at finde a (hældningen) med formlen:

a = ((y2 - y1)/(x2 - x1)) .. jeg indsætter nu de de to punkter (0,17.800) og (3, 24.500) i formlen:

a = ((24.500 - 17.800)/(3-0)) .. udregn nu dette.

Hvis du er i tvivl om hvorfor eller hvordan jeg kan ved hvad x eller y er, så gælder det (x,y) = (0, 17.500) .. altså her er x=0 og y=17.500


Skriv et svar til: Lineære Funktioner - Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.