Matematik

Vektorregning haster!

12. marts 2009 af naunii (Slettet)

Hej :)

Jeg har en opgave , som jeg har lidt svært ved:

I et koordinatsystem i planen er et parallelogram ABCD bestemt ved vektor AB = (3,9) og vektor AD=(4,2) og punktet D(8,5)

a) Bestem koordinatsættet til A; B; og C.
 

Jeg har bestemt A(4,3) og B(7,12) , men aner nu ikke hvordan jeg skal bestemme C???

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Isomorphician

Hint:

AD = BC

AB = CD


Svar #2
12. marts 2009 af naunii (Slettet)

nåår.  mange tak :D


Svar #3
12. marts 2009 af naunii (Slettet)

Nu har jeg lige et spørsmål igen

c) På diagonalen AC ligger et punkt E, således at:
Bestem koordinatsættet til E.
 

Jeg har længden af AC= 10,48 (pythagoras)

Og længden af AE er så 6,28 har jeg regnet mig ud til. Men hvordan finder jeg koordinatsættet til E?


Skriv et svar til: Vektorregning haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.