Matematik

rumfang??? haster ,,.. :s

12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

formen for en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen:

f(x) = x^o,2 + a, X ( 0;1)

a er positiv

a) bestemmelse af a så denne skåls rumfang bliver 4 ??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af peter lind

V = π∫f(x)2dx


Svar #2
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

skal den egentlig også sættes i anden når jeg har integeret den???


Svar #3
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

vil det så sige der kommer til at stå; phi * ∫b,a)( x^0,2 +a)^2

ved ikke hvordan den skal regnes ud,... ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af peter lind

Udfør kvadreringen og brug at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn, n≠-1


Svar #5
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

skal stamfunktionen dermed os sættes i anden så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2009 af peter lind

Nej. Du skal blot finde f(x)2 og derefter integrere.


Svar #7
15. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

dvs. (x^0,2 + a)^2 eller er den helt gal ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2009 af peter lind

Bortset fra den manglende faktor π er det rigtigt.


Svar #9
15. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

nååh okai,.. men ved ikk hvordan jeg kommer videre derfra så?? :s


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2009 af peter lind

Brug reglen for kvadratet på en toleddet størrelse (x0,2 + a)2 = (x0,2)2+2a*x0,2+a2


Svar #11
15. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

nååh det prøver jeg lige


Skriv et svar til: rumfang??? haster ,,.. :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.