Matematik

Differentation??

15. marts 2009 af trice (Slettet)

Jeg skal finde differentialkvotienten for denne funktion:

√(x2 + x + 4)

Hvilken regneregel skal jeg benytte?

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge reglen om sammensat funktion (f(u(x))' = f'(u(x))*u'(x), hvor u=x2+x+4


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af mathon

y = x2+x+4

f(x) = √(y)     differentieret med hensyn til x

f '(x) = [1/(2√(y))]*y'


Svar #3
15. marts 2009 af trice (Slettet)

Ok hmm. Jeg forstår ikke helt den del, der hedder "f'(u(x)) * u'(x)"

u'(x) = 2x+1 ??

Men hvordan udregner jeg f'(u(x))?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af lielie (Slettet)

din funktion er bestået af to dele, den inderste, x^2+x+4 og den yderste, kvadratroddet af x.

Så skal du sige:

Diff. den yderste funktion og lad den inderste stå på x'ets plads, gang på med den inderste funktion differentieret.

Håber du forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af mathon

f '(x) = [1/(2√(y))]*y' = [1/(2√(x2+x+4))]*(x2+x+4)' = ½(2x+1)/√(x2+x+4) =
(x+½)/√(x2+x+4)


Skriv et svar til: Differentation??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.