Matematik

haster

15. marts 2009 af jss90 (Slettet)

Hej jeg sidder midt i en matematik opgave, og jeg er gået lidt i stå:

opgaven lyder således: i en trekant ABC er a=10 b =15 og c=21

a) bestemn vinkel A og arealet af trekant ABC?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Vinklerne bestemmes vha. cosinusrelationerne: cos (A) = (b2 + c2 - a2) / (2*b*c), osv,

arealet = 0,5*b*c*sin(A)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du kan finde vinklerne af cosinuslovene. h kan du finde af c2=h2+(a-b)cos(C))2 og arealet af ½*h*g, hvor g er grundlinien


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.