Matematik

Andengradsligning.

15. marts 2009 af Pollas (Slettet)

Har denne her "nemme" andengradsligning som jeg sidder og knokler med, men kan bare ik finde ud af den;

-x^2 - 3x + 18 = 0

Har brug for noget hjælp, eftersom jeg er helt clueless lige nu ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0. Hvad har du selv af forslag til at komme videre? Din bog skulle nok gerne give dig en metode for at løse andengradsligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Se i vedhæftede dokument, deri er lignende opgaver beregnet, og derved burde du kunne se, hvad du skal gøre ;-)

(det er vist på side 2-3, hvor eksemplerne begynder.


Svar #3
15. marts 2009 af Pollas (Slettet)

Super :) prøver lige at kigge på det ^^


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvad kender du til determinat ? godt sted at starte


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

diskriminant


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af dnadan (Slettet)

#4 Det er lige præcis ikke et godt sted at starte, en determinant har med vektorer(matrixer), du må mene diskriminant ;-)


Svar #7
15. marts 2009 af Pollas (Slettet)

Lige nu, ikke en ting. normalt ville det være no problem - men opgaven skal være uden hjælpemidler, og har glemt mine noter hos min far -.-


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2009 af mathon

x2 + 3x -18 = 0

(x+(3/2))2 - (9/4) - (72/4) = 0

|x+(3/2)|2 = 81/4 = (9/2)2

|x+(3/2)| = 4,5

x+1,5= ±4,5

x1 = 3     x2 = -6


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

#6 kom heldigvis først ;)


Svar #10
15. marts 2009 af Pollas (Slettet)

er det løsningen på:

 -x^2-3x+18=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2009 af dnadan (Slettet)

En løsning til en andengradsligning er et tal, og ikke blot andengradsligningen. Kig det dokument grundigt igennem, jeg er helt sikker på, at hvis du læser det igennem, så vil du bedre forstå det.

Ta' dig god tid, al begyndelse er svær :-)


Skriv et svar til: Andengradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.