Matematik

andengradspolynomier

15. marts 2009 af sassibabe (Slettet)

F(x)=a*x2+b*x+c

hvad betyder b og c i andengradspolynomier?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af peter lind

Det står bare for tal. c=f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

b er i virkeligheden også hældningen i det punkt hvor grafen skærer y aksen

f´(x) = 2ax+b

f´(0) = b
 


Svar #3
15. marts 2009 af sassibabe (Slettet)

jeg har en opgave hvor der er tre andengradspolynomier tegnet og udfra dem skal jeg sætte +.- eller 0 ud for a,b,c og d

Jeg ved bare ikke hvad b og c betyder på grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af mathon

hvis toppunktet ligger på y-aksen
er b = 0
ellers ikke
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Et eksempel vil måske hjælpe.

Vi har en parabel, der vender benene opad, og hvis toppunkt ligger i 2. kvadrant.

a er positiv, da benene vender opad.

Toppunktets 1.-koordinat er negativ, dvs. -b / 2a er negativ, og da a er positiv, så må -b være negativ, dvs., at b er positiv.

Det er tydeligt, at parablen skærer 2.-aksen i et positivt tal; altså er c positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/148793


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.