Matematik

plz haster hjælp

16. marts 2009 af samar (Slettet)

hej

jeg har en opgave der siger: på et vægur er den store viser 10 cm lang, og den lille 7cm lang. hvor langt er der mellem deres spidser kl. 5:00

nogen der kan hjælpe mig .....


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

Betragt uret som en cirkel med centrum af uret, som centrum af cirklen.
den lange viser må stå på tolv og dermed have koordinatet (0,10), da den står lodret og stikker 10 cm op.

den lille viser står på 5. Det skal omregnes til en vinkel v i grader. Først ved vi, at der er 12 timer og den er nået 5 timer. dermed 5/12. Det skal så ganges med 360o. (5*360)/12

den lille viser har så x-koordinatet 7*-cos(v) og y-koordinattet er 7*-sin(v)
minusset kommer, da viserne bevæger sig i negativ omløbsretning.

Så bruger du afstandsformlen ((y2-y1)2+(x2-x1)2)1/2

så har du afstanden mellem spidserne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Du skal beregne siden a i trekant ABC, hvor b = 10, c = 7 og vinkel A = 150º.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

Ja det var nok en lettere måde at udregne det på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2009 af rakjaer (Slettet)

#3
 

Ja det var nok en lettere måde at udregne det på.

HAHAHAHAHAHAHAHA :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

#4 nå ja, hver sin måde at anskue problemet på.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2009 af mathon

opfølgning på lettere revideret #1:
langviserspids PL = (0,10)
kortviserspids PK = (7*cos(-60°),7*sin(-60°))

|PLPK| = [(0-7*cos(60°))2+(10+7*sin(60°)2]½  =   da cos(-V) = cos(V) og sin(-V) = -sin(V)
[(-(7/2))2+(10+(7√(3))/2)2]½ = [(49/4)+(100+2*10*7√(3)/2+(49*3)/4]½ = [49+100+70√(3)]½ =

[149+70√(3)]½ 

.........................

opfølgning på #2:
a = [102 + 72 - 2*10*7*cos(150°)]½ = [149-140(-cos(30°))]½ = [149+140*√(3)/2]½ =

[149+70*√(3)]½                       da cos(V) = -cos(180°-V) og cos(V) = sin (90°-V)
                                             sin(60° = √(3)/2


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#4 Hvem har givet dig håneret?


Skriv et svar til: plz haster hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.