Matematik

Sinusrelationer

17. marts 2009 af dumsen (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig:s

Sidder med en geometri opgave., Det en trekant hvor jeg får diise oplysninger:

A:?

B:?

C: 32

a:8,949

b:6

c:5

Jeg bruger sinus relationen der siger a/sinA = c/sinC og får dertil SinA= a*c/sinC

Men når jeg vil renge det ud siger min lommeregner fejlll

håber i kan hjælpe mig derude


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af mathon

drop sin-relationerne og undgå sinus-fælden

ved at bruge cos-relationen

A = cos-1(b2+c2-a2)/(2bc)

B = cos-1(a2+c2-b2)/(2ac)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af peter lind

sin(A) =a*sin(C)/c


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af kleif

Du kan tjekke dine resultater her, ved at indtaste de værdier du kender.
http://www.mypage.dk/triangle/


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2009 af ulfulf (Slettet)

a/sinA = c/sinC og får dertil SinA= a*c/sinC ????

hvad med: a/sinA = c/sinC  <=> 1/sinA=c/(sinC*a) - du deler jo med a på begge sider.

Hvis du vil isolerer A:

a/sinA = c/sinC <=> a*sinC=c*sinA <=> [a*sinC]/c=SinA <=> A = sin(-1)[A*sinC)/c]

der er ingen forskel på () og [] - det gør det blot lettere at læse


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af mathon

ved brug af sin-relationerne

skal det tages i betragtning, at A er trekantens største vinkel,
hvorfor
kun vinkel A har mulighed for at være stump
ved beregningen
fås
A = 71,5°
B = 39,5°
(C = 32°)

Sum 143,0° < 180°

hvorfor korrekt værdi er
A = 180° - 71,5° = 108,5°

hvor
cos-beregningen giver

A = cos-1(62+52-8,9492)/(2*6*5)  =  108,5° i et hug


Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.