Matematik

Parameterfremstilling

17. marts 2009 af Wish123 (Slettet)

Scenekassens hjørnepunkter betegnes som på figuren, og punktet C har koordinatsættet (-5,5,0). Der ophænges spots i tagplanen i P og Q, hvor P har koordinatsættet (1,-5,4).

En parameterfremstil. for den linje l, som spotlyset følger fra Q til B er givet ved

x=1-3t

y=5-5t

z=4-2t

a) bestem en parameterfremstilling for linjen m der følger spotlyset fra P til C.

Nogen der kan hjælpe mig??

Skal jeg bare finde ret. vektor som også er lig vektor PC????


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af ulfulf (Slettet)

Linjen der følger lyset fra P til C har som du antyder PC som retningsvektor  og går gennem punkterne P og C- men linjen fortsætter jo i begge ender, derfor skal ganges med t. Dvs.

P+t*PC


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.