Matematik

reduktion af potenser

18. marts 2009 af madame12 (Slettet)

Hej. Jeg er gået i stå med min opgave, så ville høre om der var nogen der kunne hjælpe mig.

opgave 1)

reducer følgende udtryk:     dette tegn ¤ =  gange tegn.

A) 5^(-4)*5^(-3)*25^(-3) = 

OPGAVE 2

b) 2^3*(1/2)^(-5)*4^2*8^(-3) =


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug dine potensregneregler. =) Prøv selv at se, om du kan komme videre. I den første kan du i hvert fald gøre noget ved 5-tallerne.


Svar #2
18. marts 2009 af madame12 (Slettet)

ved bare ikke hvordan jeg skal løse den :S ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Har du slet ikke noget bud? I så fald skal du lige gå over potensreglerne en gang til.


Svar #4
18. marts 2009 af madame12 (Slettet)

skal jeg bruge den formel som hedder  a^-n = 1/a^n ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Blandt andet, ja.


Svar #6
18. marts 2009 af madame12 (Slettet)

er det så bare ikke,  1/5^4 ¤ 1/5^3 ¤ 1/25^3 ??     ¤ = gangetegn


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Jo, men det kan du godt gøre meget pænere.


Svar #8
18. marts 2009 af madame12 (Slettet)

hvordan ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

Her er nogle potensregler, du skal bruge
ab*ac=ab+c

(ab)c=ab*c

Husk også at kigge å grundtallet, om det er en potens.
hint. kig på 25, 4 og 8.


Skriv et svar til: reduktion af potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.