Matematik

tvivl

19. marts 2009 af saltum (Slettet)

hej

jeg oprettede en opgave herinde i går som jeg havde problemer med og stadig har problemer med så tænkte om i ikke kunne give mig lidt mere indput

og den anden er at i trekant ABC er AB og C punkter på henholdsvis BC, CA og AB. de er beliggende således at: BC1=CB1=2,34 ; CA1=AC1=4,56 ; AB1= BA1=3,12

opgaven er så at jeg skal beregne arealet af trekant AB1C1 og arealet af A1B1C1


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

I trekant ABC er |AB| = 6.90, |BC| = 7,68 og |AC| = 5,46. Du kan nu beregne vinklerne A, B og C vha. cosinusrelationerne (jeg får: A = 75,83º, B = 43,58º, C = 60,59º).

Arealet af ΔAB1C1 = 0,53,12*4,56*sin(75,83º).

Prøv selv med arealet af trekant A1B1C1.


Skriv et svar til: tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.