Matematik

ligningssystem

19. marts 2009 af Mikkel(Fur) (Slettet)

Jeg har nogle problemer med et ligningssystem.

Jeg ville være meget glad, hvis der er noge der ville hjælpe mig.

2x + 5y = 4
3x + 9y = 3

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af mathon

I:  2x + 5y = 4              I ganges -3
II: 3x + 9y = 3              II ganges med 2

III: -6x - 15y = -12
IV: 6x + 18y = 6            III og IV adderes

3y = -6

y = -2                         som indsat i I giver

2x + 5*(-2) = 4
2x - 10 = 4
2x = 14

x = 7
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Du kan i øverste ligning gange med 3 på begge sider af lighedstegnet  og i nederste ligning gange med 2 på begge sider ag lighedstegnet. Så får du: 6x+ 15y = 12 og 6x + 18y = 6. Hvis du her trækker første ligning fra anden ligning får du: 3 y = -6. Prøv selv at komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Ja, så er #2 overflødig.


Svar #4
19. marts 2009 af Mikkel(Fur) (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.