Matematik

andengradsligning

19. marts 2009 af vissiv (Slettet)

Bestem sammenhængen der er mellem a og c, når andengradsligningen har en løsning:

ax^2+2x+c=0     a#0


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af dnadan (Slettet)

hint: d=0


Svar #2
19. marts 2009 af vissiv (Slettet)

Så langt, er jeg med og jeg ved også at jeg skal bruge :
 

d= b^2-4ac.

Og vi kender jo b, som er 2..

Så hvis vi indsætter det;

d=2^2-4ac=0

hmm.. og så vil jeg mene at:

d=4-4ac=0

Så kan vi ikke rigtigt komme videre derfra, lige  med diskriminant formlen men så tænker jeg lidt at så må jeg jo kunne finde a ud fra dette? But hoow?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Du er på rette spor:

4-4ac=0

<=>

4=4ac

<=>

1=ac

Heraf har du sammenhængen mellem a og c (de er omvendt proportionale)


Svar #4
19. marts 2009 af vissiv (Slettet)

jah okay, såå hvis jeg så isolerer, c f.eks , vil den hedde 1/a= c, eller hvis a 1/c=a  - der tror jeg den var :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Fint fint :-) Man kan allerede ud fra 1=ac konkludere, at der forekommer omvendt proportionalitet mellem a og c, dette skyldes at når 2 omvendt proportionale størrelser multipliceret med hinanden giver dette en konstant k, dette er proportionalitetskonstanten.

Dvs.

a*c=k


Svar #6
19. marts 2009 af vissiv (Slettet)

Tusind tak for de kloge ord, dem kan jeg nok godt bruge imorgen til prøven også :D


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.