Matematik
ellipser og omskrivning
16. november 2004 af
Natasja (Slettet)
i formelsamling står der:
(X-2)^2 + (Y-1)^2
_______ _______
=
3^2 2^2
DET SKAL LÆSES SOM BRØKER, altså som en ellipses ligning, det omskrives i følge formelsamlingen til dette:
4X^2 - 16X - 9 y^2 + 18y -29 = 0
hvor kommer 29 fra?? det kan jo ikke være det dobbelte produkt ganget med hhv 4 og 9... hvad er det så?
hjææælp... jeg ved virkelig ikke hvordan, nu har jeg brugt tre timer snart på at prøve at knække det, så jeg kan finde ud af den omskrivning, og så tænkte jeg at det kunne være der var nogen herinde der var mestre, for hvem det ville være barnemad lige at give en kort forklaring...
mvh natasja .. bare mail mig hvis i kan det lige på fingerspidserne..
(X-2)^2 + (Y-1)^2
_______ _______
=
3^2 2^2
DET SKAL LÆSES SOM BRØKER, altså som en ellipses ligning, det omskrives i følge formelsamlingen til dette:
4X^2 - 16X - 9 y^2 + 18y -29 = 0
hvor kommer 29 fra?? det kan jo ikke være det dobbelte produkt ganget med hhv 4 og 9... hvad er det så?
hjææælp... jeg ved virkelig ikke hvordan, nu har jeg brugt tre timer snart på at prøve at knække det, så jeg kan finde ud af den omskrivning, og så tænkte jeg at det kunne være der var nogen herinde der var mestre, for hvem det ville være barnemad lige at give en kort forklaring...
mvh natasja .. bare mail mig hvis i kan det lige på fingerspidserne..
Svar #1
16. november 2004 af frodo (Slettet)
tja..
(x-2)^2/3^2+(y-1)^2/2^2
Eller hvad? Er det det der står!
(x-2)^2/3^2+(y-1)^2/2^2
Eller hvad? Er det det der står!
Svar #2
16. november 2004 af sigmund (Slettet)
Til natasja.
Hvis du har skrevet omskrivningen (den sidste ligning) rigtigt af, må der stå ((x+2)^2)/9-((y-1)^2)/4=1, som omskrives til 4x^2-16x-9y^2+18y-29=0. Der er i så fald tale om en hyperbel, og ikke ellipse.
Hvis du derimod har skrevet den første ligning rigtigt af, så kommer omskrivningen til at lyde: 4x^2-16x+9y^2-18y-11=0. Derfor: Du har skrevet galt af, eller er der en fejl i det skrift, som du har skrevet af.
Omskrivningen burde ellers ikke volde problemer, idet du bruger kvadratsætningen -- prod. på 1. led + prod. på 2.led +- det dobb. prod. -- på de to brøker, sætter på fælles brøkstreg, og reducerer.
Hvis du har skrevet omskrivningen (den sidste ligning) rigtigt af, må der stå ((x+2)^2)/9-((y-1)^2)/4=1, som omskrives til 4x^2-16x-9y^2+18y-29=0. Der er i så fald tale om en hyperbel, og ikke ellipse.
Hvis du derimod har skrevet den første ligning rigtigt af, så kommer omskrivningen til at lyde: 4x^2-16x+9y^2-18y-11=0. Derfor: Du har skrevet galt af, eller er der en fejl i det skrift, som du har skrevet af.
Omskrivningen burde ellers ikke volde problemer, idet du bruger kvadratsætningen -- prod. på 1. led + prod. på 2.led +- det dobb. prod. -- på de to brøker, sætter på fælles brøkstreg, og reducerer.
Skriv et svar til: ellipser og omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
