Matematik

Bevis?

19. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Hej Alle.

Jeg skal kunne bevise formlen for toppunktet for andengradspolynomier : T=(- b/2a ; - d/4a) ...... men jeg kan simpelthen ikke finde hoved eller hale i det! - er der nogen herinde som virkelig vil gøre mig den tjenete at hjælpe mig med dette - du er i så fald en skat !

Smil B^^k


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af Jerslev

#0: Du kan bevise den på to måder; dels ved brute force eller ved differentialregning.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2009 af NejTilSvampe

y= ax^2 + bx +c  

y' = 2ax +b

-b = 2ax

-b/2a = x


Skriv et svar til: Bevis?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.