Matematik

nulreglen

19. marts 2009 af bebz (Slettet)

hej derude..

er der en som kan forklare mig hvad nulreglen er?

gerne med et eksempel

håber på et svar!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis x*y = 0 skal enten x eller y være lig nul for at opfylde ligningen. Dermed haves, at x=0 og y=0. De må selvfølgelig også godt være nul på samme tid.

Andet eksempel:

(x-2)(x-4)(5+x)=0

Her skal bare EN af paranteserne være lig nul for at opfylde ligningen. Det haves dermed, at

x-2 = 0 <=> x=2

x-4=0 <=> x=4

5+x = 0<=> x=-5


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

y=a*b
hvis a eller b=0, er y=0

det gælder også for en parentes f.eks
y = x(z-5)
hvis x eller indholdet af parentesen er nul er y nul
i dette eksempel betyder det, at z skal være 5 for at indholdet af parentesen er nul


Svar #3
19. marts 2009 af bebz (Slettet)

dr.jones

hvad mener du med " hvis x eller indholdet af parentesen er nul er y nul"?
 

x=0   v x=???


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #3 Enten skal x=0 eller z-5=0. z-5 er indholdet af parantesen.


Svar #5
19. marts 2009 af bebz (Slettet)

aha...

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Hvilket minder mig om den gamle opgave:

Udregn produktet: (a-x)*(b-x)*(c-x)* ...........* (ø-x)*(å-x) = ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

#6
Mon et indlæg overhovedet kan være så stort?
Det er et 29. gradspolynomium, der indeholder 229 led.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg tror ikke indlægget kan være mindre :)     Hvad var det nu vi snakkede om?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

#8 jeg refererede til din opgave med (a-x)(b-x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Vi snakkede om nulreglen. Svaret på opgaven er ...(kunstpause) ..... 0 !!!

Et eller andet sted i produktet står det ....*(x-x)*..    hvorfor hele produktet giver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

#10
nårh på den måde.
betragtede det som to forskellige x'er.


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.