Matematik

asymptoter ... hjælp

22. marts 2009 af birisi (Slettet)

Vandret asymptote for flg. funktion :

f(x)= 14 - log( (20+x) / (0,1007*x-20*0,08) )


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg tror der skal stå  f(x)= 14 - log( (20+x) / (0,1007*x-20)*0,08 ), og i såfald er den vandrette asymptote for x -> ± uendelig lig med 13.

 Skal der argumenteres for det eller skal det bare udregnes?


Svar #2
22. marts 2009 af birisi (Slettet)

Det skal bare udregnes .. har også lige fået det til 13 men der skal altså stå 

f(x)= 14 - log( (20+x) / ( (0,1007*x)-(20*0,08) ) ) så tvivler på om det er rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Forkort brøken med x og lad x gå mod uendelig. Så går de led, der får x i nævneren, mod 0, og f(x) går mod 14 - log(9,3458) ≈ 13,03.


Skriv et svar til: asymptoter ... hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.