Matematik

Lineær funktion

22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Jeg er gået i stå vedrørende denne opgave. Jeg copy-paster den lige ind.

En sølvsmed sælger en sølvmønt, i hvilken det er muligt at få indgraveret en tekst.
Det koster 8 kr. pr. bogstav, der skal indgraveres, og det oplyses, at en sølvmønt med
navnet Magnus indgraveret samlet koster 168 kr.

Bestem en forskrift for en lineær funktion, der angiver, hvor mange bogstaver,
der kan indgraveres, når der er x kr. til rådighed til sølvmønt og indgravering.

På forhånd tak for alle hints/hjælp =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvis det er sandt at hver bogstav koster 8 kr må det betyde at det koster 8*6 = 48  at få skrevet Magnus. derudover må der være et startgebyr på 168-48 = 120 

du får altså : 

y = 8*x+120  


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af ibibib (Slettet)

a er jo 8 og b skal du beregne: 168 - 6·8


Svar #3
22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Hov jeg havde løst den første del. Jeg kom bare ved et uheld til at paste den ind. Det jeg skulle have hjælp til var :

Bestem en forskrift for en lineær funktion, der angiver, hvor mange bogstaver,
der kan indgraveres, når der er x kr. til rådighed til sølvmønt og indgravering.
 

Jeg undskylder :S
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Der kan indgraveres y bogstaver, hvor 8y + 120 = x. Isoler y, så har du din forskrift.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.