Matematik

Hjælp til reducering

23. marts 2009 af SaaN (Slettet)

Hejsa.

Har følgende reducering, som driller:

(3x-4) (x-4) + (3x-4)^(i anden, altså lille 2 tal) - 4x (3x-10)

Håber I kan hjælpe! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af NejTilSvampe

  istedet for at skrive "i anden" så skriv ^2. du har jo allerede skrevet ^. Ellers kan du løfte skriften x2

nå, start med at gange parenteserne ud: (3x-4)(x-4) = 3x2 -4x - 12x +16
(3x-4)2 her bruger du at (a-b)2=a2+b2-2ab
(3x-4)2 = 3x2+42-2*3x*4
-4x(3x-10) = -12x2 +40x
Tilsidst sætter vi leddene sammen:

(3x-4)(x-4) + (3x-4)2 -4x(3x-10) =3x2 -4x -12x+16 + 3x2 +42 -2*3x*4 -12x2 +40x


Så får du lov at gøre resten. du skal bare reducere det der står nederst me fed


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2009 af NejTilSvampe

 hov jeg har vist lavet en fejl i (3x-4)2

det bliver noget i retningen af. (3x-4)2=9x2+42-2*3x*4


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.