Matematik

Potensvækst

23. marts 2009 af Danniboys (Slettet)

hej alle har lige et problem angående denne her

Funktionen f(x)=b*x^a  opfylder at f(2) = 2 og f(4)=16

betsem tallene a og b

ville gerne komme med et forslag , men ved ikke hvad jeg skal gøre ved denne her

* står i øvrigt for gange hvis man er i tvivl :D

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af kieslich (Slettet)

16 =b*4^(a)  og 2 = b*2^(a)  Divider venstre side med venstre side og højre med højre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2009 af peter lind

Sæt værdierne ind i funktionen. Det giver dig 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse. For eks.       f(2)=2 <-> b*2a=2


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.