Matematik

integrale

24. marts 2009 af Oziriz (Slettet)

Hej jeg har en opgave jeg virkelig ikke kan forstå, håber i kan hjælpe :)

Bestem integralet:

∫(2x-1)6dx

Jeg tror man skal bruge integration ved substituion, men det kan jeg ikke finde ud af!


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 Sæt y=2x-1 så er dy=2dx hvoraf ∫(2x-1)6dx=½∫y6dy=... regn selv videre


Svar #2
24. marts 2009 af Oziriz (Slettet)

Det er der jeg sidder fast, så langt er jeg kommet :) skulle jeg måske have skrevet ovenfor..


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2009 af Dynin (Slettet)

oki ½∫y6dy=½*(1/7)*y7=... indsæt y=2x-1 i dette


Svar #4
24. marts 2009 af Oziriz (Slettet)

½∫y6dy=½*(1/7)*y7=½*(1/7)*(2x-1)7,hvad skal man så gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #5
24. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#4
jeg glemte integrationskonstanten i #3 ... så som du skriver i #4 (med int.konstant)

½∫y6dy=½*(1/7)*y7+k=(1/14)*(2x-1)7+k


Svar #6
24. marts 2009 af Oziriz (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2015 af emil29 (Slettet)

hey drenge kan i fortælle mig hvad i gøre trin for trin og forklar hvorfor i gøre det i gøre. 

tak i forvejen....


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.