Matematik

andengradfunktion

25. marts 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

 Hvordan kan jeg finde hældingkoefficienten a, når jeg kun har b & c kendt ?

Har også Dm(F)=[-6,19  ,  6,19

TP= (0  ,  83,0806)

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Indsæt (x,y) fra toppunktet og b og c som du kender. Så har du en ligning med en ubekendt.


Svar #2
25. marts 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

 Hvordan ville du stille den op? Og mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du ved, at en andengradsligning har formen:

ax^2 + bx + c=0.

I dit tilfælde kender du (x,y) og b og c. Prøv at indsætte disse værdier.


Svar #4
25. marts 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

 Kunne du prøve?

a= ubekendt

b= 0

c= 83.0806

TP= (0   ,    83,0806)

Og Dm(F)= [-6,19 , 6,19]


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: TP =( 0; 83,0806) = (x,y). Dermed haves en sammenhængende værdi for x og y:

x=0 og y=83,0806.

Du har selv oplyst, at b=0 og c=83,0806.

Prøv nu selv at indsætte i: ax^2+bx+c=0.


Skriv et svar til: andengradfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.