Matematik

cyllinder

26. marts 2009 af aiszaxs (Slettet)

" Danish Crown i Vejle ( Tulip ), eksportere dåseskinker til Hamborg.
Til emballeromg af skinke ønskes fremstillet en cylindrisk dåse med rumindholdet, 2 liter.
Dåsen dimensioner skal fastlægges således, at der medgår mindst mulig pladeareal ved fremstillingen ( inklusiv top og bund ) "

Bestem under disse forudsætninger målene på dåsens radius og højde


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Den opgave er stillet et utal antal gange og må findes et eller andet stedi portalen. Jegv vil gerne hjælpe, hvis du ikke finder anden hjælp


Svar #2
26. marts 2009 af aiszaxs (Slettet)

har fundet "guides" , men må ærligtalt sige jeg blir lidt blind på det :o

har man ikke bare nogle direkte formelsamlinger for det ?: )


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Ok. Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Rumfang af en dåse.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2009 af mathon

V = h*π*r2

h = V/(π*r2) = 2/(π*r2)                alle længdemål er i dm

Ametal = 2π*r2 + 2πr*h

A(r) = 2π*r2 + 2πr*(2/(π*r2))

A(r) = 2π*r2 + (4/r)

A'(r) = 4π*r - (4/r2) ..............


Skriv et svar til: cyllinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.