Matematik

Hjælp til reducering

26. marts 2009 af sethzor (Slettet)

 Hejsa allesammen.

Jeg sidder med en meget træls opgave angående reducering i 1g.. Jeg tænkte om der var nogle som kunne hjælpe, og forklare hvad man skal gøre?

Opgaven lyder: Reducer udtrykket:           (x^2-25)/(2x+10)

Min lærer snakker om at man skal skrive tælleren om, og man skal bruge en af kvadratsætningerne.

Jeg håber i kan hjælpe :)

Hilsen Jonas


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er også korrekt. Prøv at hive fat i kvadratsætningen, der hedder:

(a+b)(a-b) = a2-b2

Samtidig skal du lige sætte 2 udenfor parantes i nævneren. Så burde du komme videre. =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2009 af c_fischlein (Slettet)

I tælleren skal du tænke på at to tals sum gange to tals differens giver kvadrattet på 1.led minus kvadrattet på 2.led. 2.led finder du således som kvadratroden af 25 ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af JytteJensen1960 (Slettet)

(x^2-25)/(2x+10) = [(x-5)(x+5)]/2(x+5) = (x-5)/2


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.