Matematik
differentialligning
18. november 2004 af
harlequin (Slettet)
Jeg kan ikke knækker følgende differentialling:
dy/dx = y / (x(X-1)) =>
kommer frem til:
S 1/y dy = S 1/(x^2-x) dx
det er udtrykkry:
S 1/(x^2-x) dx
jeg ikke kan få integreret, har prøvet alt håber at der er nogen som kan hjælpe mig, på forhånd tak.
Peter
dy/dx = y / (x(X-1)) =>
kommer frem til:
S 1/y dy = S 1/(x^2-x) dx
det er udtrykkry:
S 1/(x^2-x) dx
jeg ikke kan få integreret, har prøvet alt håber at der er nogen som kan hjælpe mig, på forhånd tak.
Peter
Svar #1
18. november 2004 af frodo (Slettet)
søt x uden for, og del det op å to brøkstreger:
Når du har med resiprokke andengradspolynomier at gøre, kan det skrives sådan:
int(1/((x-a)(x-b)) dx)= int(1/((a-b)(x-a)) dx) + int(1/((a-b)(x-b)) dx)
Når du har med resiprokke andengradspolynomier at gøre, kan det skrives sådan:
int(1/((x-a)(x-b)) dx)= int(1/((a-b)(x-a)) dx) + int(1/((a-b)(x-b)) dx)
Svar #2
18. november 2004 af harlequin (Slettet)
tak for dit hurtige svar frodo, nu har jeg løst opgaver :) vil bare lige gøre opmærksom på at du har lavet en taste fejl i det sidste brøk led det skal være b-a i stedet for a-b!
Svar #3
18. november 2004 af frodo (Slettet)
Ja det har du ret i, men min mening var egentlig,at der skulle stå minus imellem integralerne, men det og så dit alternativ, går jo ud på et.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
