Matematik

S.O.S

29. marts 2009 af richgirl (Slettet)

jeg har fået en funktion der hedder p(x)=x^3 +x^2 +x +a.
der er blevet givet at (-3 ) er rod i funktionen p. Jeg skal bestemme a i funktionen!
hvordan kan jeg gøre det?

når den siger at -3 er rod, betyder det så at -3 skal bare indsættes i x-ernes plads i funktionen...og hvad hjælper det når jeg har to ubekendte værdier dvs. a og p(-3)????????????????hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Indsæt -3 som rod og isolér for a. Brug derefter polynomiers division til at udtrykke de to sidste rødder ved en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Hvis -3 er en rod til funktionen gælder det heraf at:

p(-3)=0, hvoraf a kan bestemmes.


Svar #3
29. marts 2009 af richgirl (Slettet)

du kan da ikke bruge -3 som er en rod som en x-værdi


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Naturligvis kan man det.  En rod betyder blot, at den opfylder at f(x0)=0, altså skærringen med x-aksen.


Svar #5
29. marts 2009 af richgirl (Slettet)

ok jeg har nu regnet at p(-3)= (-3)^3 + (-3)^2 +(-3) +a, som giver p(-3)=a-21 og herefter sætter jeg ligningen lige med nul således at a-21=0, og bagefter isolere jeg a, og jeg får at a=21

er det rigtigt at a=21
kan det være så nemt???????


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Matematik er nemt og sjovt. Og ja du har regnet rigtigt.


Svar #7
29. marts 2009 af richgirl (Slettet)

1000 tak for hjælpen


Skriv et svar til: S.O.S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.