Matematik

hjælp til at bestemme ligning..

30. marts 2009 af Nazey (Slettet)

er der nogen der vil hjælpe mig med hensyn til min matematikopgave.. :-)

opgaven lyder sådan:

toi rette linier l og m skærer hinanden i punktet (x,y) = (2,5)

linien l er parallel med linien y=3x-7

linien m går gennem punktet (x,y) = (7,-3)

a) bestem ligningen for l

b) bestem ligningen for m

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af NejTilSvampe

 l: 5=3*2+bl (isoler bl)
m: (I) -3=7a+b og (II) 5=2a+b

tror jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

start med de oplysninger du får- de skærer hinanden i punktet (2,5) du kan derfor skrive

y=3*(x-2)+5

herefter kan du skrive :

a*(2+3) +7 =3*(2-2)+5 (=)

a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2009 af Isomorphician

a) Brug: y = a(x - x0) + f(x0), hvor du kender a fra y = 3x - 7.

b) Du kan finde hældningskoefficienten ud fra de to punkter du kender.


Skriv et svar til: hjælp til at bestemme ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.