Matematik

En kasses dimensioner

01. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har en kasse, som er rektangulær og har en kvadratisk grundflade med rumfanget 648cm^3. Låg og bund er af et materiale, som er 3 gange så dyrt, pr. cm^2, at fremstille som siderne.

Hvordan udregner jeg så, hvilke dimensioner kassen skal have, for at prisen for at fremstille den, er lavest mulig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du kalder højden y og længden og bredden x, så får du et areal bestående af 6 sider, de to (låg og bund) bliver 2*x2 og siderne 4*y*x. Sæt nu prisen på låg og bund 3 enheder, så er prisen på siderne 1 enhed de giver så en samlet pris på....

fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af kleif

Jeg får (hvis jeg bruger Morsings notation) x til 6 og y til 18


Svar #3
01. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hmm.. Jeg synes slet ikke, jeg kan beregne videre.

A(låg+bund)= 2x^2 koster 3/4 af den samlede pris

A(de fire sider)=4xy koster 1/4 af den samlede pris

O(kassen)=2x^2+4xy


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2009 af kleif

f(x,y) = 3*(2*x2) + 4*y*x

Du ved at x2*y = 648 => y=648/x2

Så er erstatter du y med dit y udtrykket ved x:

f(x) = 3*(2*x2) + 4*(648/x2)*x

Dette udtryk kan du differentiere, og finde x hvor det differentierede udtryk giver 0. Dette er så din x-værdi. Nu kan du så finde din y-værdi ved: y=648/x2

Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja jeg tror, at Kamelkalle overså det med rumfanget.


Svar #6
01. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ej det var super godt forklaret! (: Mange tak. Jeg forstod det 100%

Og får samme resultat som dig: x=6 og y=18


Svar #7
01. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#5 Det gjorde jeg nemlig (;


Skriv et svar til: En kasses dimensioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.