Matematik

Integral

02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

En funktion f er givet ved

f(x) = sin(x) + x

a) Bestem f '(x)

b) Gør rede for, at ligningen f(x) = c har netop én løsning for alle c

Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen x=a, a > 0, afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

c) Bestem a, så arealet af M bliver 2

Nogen der kan hjælpe med spørgsmål b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

b) Da funktionen f(x) er konstant voksende i dens definitionsmængde, vil enhver vandret linie f(x)=c, skære den et enkelt sted. Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:konstant voksende.doc

Svar #2
02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

Tak. Nogen der kan hjælpe med c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kigger på den om lidt, skal lige i værkstedet


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal integrere funktionen mellem x=0 og x=a, så sætter du resultatet = 2, og får løsningen a=0, se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:Løsning.doc

Svar #5
02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

Har du ikke glemt, i din løsning, at tage højde for at integralet skulle have værdien 2


Svar #6
02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

Jeg mener hvis a, har værdien 0, er integralets værdi oplagt 0, idet du så integrere fra 0 til 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej det har jeg egentlig ikke, men a skal være √2, jeg havde bare en fortegnsfejl på ½a2-cos(a)+1=2


Svar #8
02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

Hmm jeg kan ikke få kvadratrod 2.

Jeg tegner funktionerne

f(x) = cos x    og

g(x) = 0,5 x2 - 1

og finder deres skæring til +/- 1,478170...

Som jo numerisk set er større end kvadratrod 2.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har ret, det bliver 1,478


Svar #10
02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

Tusind tak, var bare gået helt i stå med den opgave nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

a skal være positiv, står der jo også, så vi må nøjes med 1,4 med to betydende ciffre.


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.