Matematik

Cosinusrelationerne...

02. april 2009 af lalida (Slettet)

Efter adskillige (mislykkede) forsøg, har jeg valgt at søge hjælp herinde.


Sagen er det, at jeg ikke kan finde ud af at isolere fra c2=a2+b2-2ab*cos(C) til Cos(C)=a2+b2-c2/(2ab).

Er der en, der vil forklare det? da jeg også skal isolere de to andre, som går lige så dårligt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at trække a^2+b^2 fra på hver side.

Dermed haves:

c^2 - a^2 - b^2 = -2ab*cos(C)

Divider herefter med (-1) på hver side:

a^2+b^2 - c^2 = 2ab cos(C)

Divider med 2*a*b på hver side:

(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b) = cos(C)


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.