Matematik

Jeg er i tvivl

02. april 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Jeg har følgende info på en retvinklet trekant:

En gynge hænger i 2,7 meter reb, og dens nuværende position er 0,8 m over dette punkt.

Jeg nu skal jeg så finde vinklen C. Jeg har vist gjort noget forkert så vil en person rette?

[AB] = 2,7 m - 0,8 m = 1,9 m

Sin (B) = 2,7m/1,9m = 0,43

Sin ^-1 (0,43) = 1,4 º

180 - 90 - 1,4 = 88,6º

Men det kan da ikke passe at 88,6 er facit for vinklen C??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af NejTilSvampe

Jeg forstår ik opgaven men asin(0,43)≈25o 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2009 af kieslich (Slettet)

sin-1(0,43) = 25,47º . Du har glemt at stille grafregnere til at regne i grader.


Svar #3
02. april 2009 af Gymnasium-eller (Slettet)

Hvordan gør man det på en Texas Instruments TI 30 2B?


Skriv et svar til: Jeg er i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.