Matematik

svær opgave

03. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hej, jeg har svært ved denne ogpave:

eg har fået opgaven: Fosforkoncentrationen (målt i μg fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i 2005. i en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er eksponentielt aftagende.

a) benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010.
 

b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet
for en eksponentiel model benytter en lineær model, og kommentér resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af dnadan (Slettet)

a)

1. Bestem forskriften for den eksponentielleudvikling.

b)

2. Bestem forskriften for den lineære funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2009 af ping317 (Slettet)

Dnadan, kunne ikke sige det tydligere ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2009 af dnadan (Slettet)

a)

y=b*a^x, hvor a=(y2/y1)^(1/(x2-x1)) og b findes ved indsættelse og isolering af den fundne a-værdi samt et punkt.

b) y=ax+b, hvor a=(y2-y1)/(x2-x1) og -||-

- Alt i alt, det er formler(to punkts formler), som står i din formelsamling og som du gerne skulle have lært på nuværende tidspunkt :-)


Skriv et svar til: svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.