Matematik

HJÆLP!!!!!!!!!

04. april 2009 af Susaneras (Slettet)

Min opgave lyder:

Du skal løse følgende ligninger:

a) x^2 + 1/2x=0

Opgave a løser jeg sådan:

d=b^2-4*a*c

d=1/2^2 - a * 1 * 0

d= 1/4

Kan det passe at det give 1/4 ??

Hvis ikke det passer vil jeg blive rigtig glad hvis i kan hjælpe med at løse opgaven, hvor den bliver skæret op i pap!

og

f) -2x^2=32x

(jeg har ingen andelse om hvordan jeg skal løse opgave f)

Håber i alle vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den første er ikke korrekt. Det er ikke nogen andengradsligning.

Til f) brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ad a) står der x2 + ½x=0 eller står der x2+1/(2x)=0 ??


Svar #3
04. april 2009 af Susaneras (Slettet)

Hvordan kan jeg løse a ?


Svar #4
04. april 2009 af Susaneras (Slettet)

 Der står x^2 + ½x=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 så regner du korrekt ... det er dog lidt nemmere bare at sætte x uden for parentes og bruge nulreglen


Svar #6
04. april 2009 af Susaneras (Slettet)

kan du vise mig, hvordan man regner denne opgave med nulreglen


Svar #7
04. april 2009 af Susaneras (Slettet)

på min lommerenger står der at a burde give x= -1/2 eller x=0....

hvordan finder jeg det ved nulreglen ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2009 af Dynin (Slettet)

x2 + ½x=0    sætter x uden for parentes

x(x+½)=0     nulreglen giver nu at

x=0 eller x+½=0

dvs. x=0  eller x=-½


Svar #9
04. april 2009 af Susaneras (Slettet)

hvad med opgave f? hvad gøre jeg der?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2009 af Dynin (Slettet)

Det samme ... Omskriv så x'erne er på samme side ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2009 af Dynin (Slettet)

... alternativt kan du dele op i tilfælde ...

x=0 er f) opfyldt?

x≠0 så kan f) deles igennem med x .. hvoraf du får -2x=32 dvs x=...


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.