Matematik

Reducering

05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

f ' (x) = (x+3) (x+1)2 (x-1) = (x+3) (x2+2) (x-1).

Hvordan reduceres den videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

(x+1)2 ≠ (x2 + 2)

men, derimod (x+1)2 = x2 + 2x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Mener du ikke, at du skal gange den ud? I så fald er det: x4+4x3+2x2-4x-3, nu skal du kontrollere, at jeg har ganget rigtigt ud. Din højreside er forkert.


Svar #3
05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Nårh ja.

Men hvilke paranteser ganger jeg sammen først? Bare de to første?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2009 af Duffy

(x+3) (x+1)^2 (x-1) = (x+3) (x^2+2) (x-1)

er IKKE KORREKT ! ! ! !


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Først går vi tilbage til start: Din første reducering er ikke rigtig (x+1)2 er ikke (x2+2), men (x2+2x+1). Hvad går opgaven ud på? 


Svar #6
05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg skal bestemme monotoniforholdene.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2009 af Duffy

(x-1)(x+3)(x+1)^2 = (x+3) (x^2+2x+1) (x-1) =

x^4 + 4·x^3 + 2·x^2 - 4·x - 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2009 af Duffy

f er voks. i ]-oo;-3] u [1;oo[

f er aft. i [-3;1]


Svar #9
05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

#7 : Kan ikke helt se hvordan du får det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2009 af Duffy

Hvorfor i alverden vil du dog reducere på f ' (x) = (x+3) (x+1)^2 (x-1)  ???

du får jo delepunkterne givet direkte ved det udtryk du har for f' ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis du skal bestemme monotoniforhold skal du bestemme de x for hvilke f '(x) = 0, men så skal du ikke reducere udtrykket, men bruge nulreglen:  (x+3) (x+1)2 (x-1) = 0 ⇔ x+3 = 0 v x+1 = 0 v x-1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. april 2009 af Duffy

Tegn grafen for f'(x) ,  så kan du let se det...


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

f '(x) = 0 når x = -3, -1 eller 1. så dine monotoniintervaller bliver ]-∞,-3], [-3,-1], [-1,1] og [1,∞[. Nu skal du bare se på f '(x) i de intervaller og bestemme om den er positiv eller negativ


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.