Matematik

Differentialligninger

06. april 2009 af phoeg (Slettet)

Jeg står med en opgave og er lidt på bar bund.

I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i en population til tiden t. Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er lig med g(N), hvor g er en lineær funktion af N. Det oplyses at g(0,1*10^5)=1,8*10^4 og g(10^5)=3*10^3

a) Opstil en differentialligninger, som N må tilfredsstille. 

Hvad skal jeg gøre? :s Forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af richterklanen (Slettet)

N'(t) = g(N) = a*N + b. Du kender to punkter på grafen for g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

"Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, " betyder N'(t), som altså er lig med en lineær funktion af N, kaldet g(N). Dvs N'(t) = g(N) = a*N(t) + b. (lineær funktion). Denne differentialligning (uden g(N)-leddet) skal du løse først. Den står vist i formelsamlingen, ellers brug et CASværktøj


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

#2 No, du behøver ikke løse den. Du skal bare finde konstanterne a og b, så har du din differentialligning


Svar #4
09. april 2009 af phoeg (Slettet)

 Tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.