Matematik

Differentialligning

10. april 2009 af Tina. (Slettet)

Hej alle

Håber der er en, som kan hjælpe med følgende:
 

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = ((1/x) * y) + 1 og grafen for f går gennem punktet P(1,4)

Bestem en forskrift for f

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hældningen (y-y0)/(x-x0) = ((1/x) * y) + 1. Punktet P = (x0,y0) = (1,4) indsættes. Start her!! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2009 af peter lind

Brug enten separation af variable eller et CAS-værktøj, hvis det er tilladt, til at løse differentialligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvordan vil du separere de variable her Lind? Jeg får følgende funktion: y = x*ln(x) +C*x. Så skal du ud fra oplysningerne bestemme konstanten C.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

desolve(y' = (1/x)*y + 1 and y(1) = 4,x,y)   Ligning + betingelse (går gennem (1,4))


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2009 af peter lind

#3 dy/y=dx/x For den homogene ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#5 OK tak, jeg vil også gerne vide, hvad CAS-værktøj er for noget, det har jeg aldrig hørt om.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

#6 Jeg har sådan en lyst til at svare på det, men ved ikke lige om du bare driller eller hvad? Så her er et par muligheder:

1) Grafregner eller computerprogram, der kan regne med symboler. Du bruger et, så vidt jeg kan se.

2) Apparat eller program der gør at elever ikke behøver at kunne elementær tal behandling.

3) Noget elever kan skrive deres afleveringer i, så læreren ikke behøver at bruge sin tid på at tyde elevernes kragetæer.

4) Noget der med tiden vil udvikle sig til, at eleverne slet ikke behøver at bruge deres hjerne.


Svar #8
10. april 2009 af Tina. (Slettet)

Øhm er blevet en smule forvirret,

Det er tilladt at bruge lommeregner ja (Jeg har en ti-89), men er slet ikke med på hvad jeg skal gøre?

Vil du evt. skrive op mere punkt for punkt hvad jeg gør?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2009 af peter lind

Se #4. Jeg er godt nok ikke sikker på at det er for en Ti89. Jeg ved at der på mindst en lommeregner skal bruges solve i stedet for desolve.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

Med en TI-89 skal du bare skrive som i svar #4. desolve finder du ved 'F3' + 'C'.


Svar #11
10. april 2009 af Tina. (Slettet)

Den gider ikke rigtig når jeg skriver det ind, tror jeg skriver det forkert ind.

Hvordan skal det skrives ind?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

Fuldstændig som i #4. Virker på min TI 89 Titanium. Pøv at skrive fuldstændig som du har skrevet i grafregneren:


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.