Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

EV/EBITDA

10. april 2009 af finansvaluation (Slettet)

Når man bruger EV/EBITDA multiplen til at finde værdien af egenkapitalen af en virksomhed skal netto rentebærende gæld så fra trækkes.

Så er formellen altså som følger:

EV  = ( værdien af egenkapitalen) + (værdien af rentebærende gæld)

dvs. Værdien af egenkapitalen er = EV - netto rentebærende gæld.

På forhånd mange tak for din hjælp. Det vil være en kæmpe hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2009 af Sekstanten (Slettet)

EV = Enterprise Value = markedsværdien af virksomheden for aktionærer + gæld + minoritetsinteresser - likvider (og evt. likvide ækvivalenter).

Enterprise value er den pris, som en køber vil komme til at betale for virksomheden, idet gælden i praksis også overtages, mens kontanter og der ækvivalenter kan tages ud med det samme (og derfor fraregnes).

Så svaret er ja, men at du også skal huske at trække kontanterne ud.


Svar #2
14. april 2009 af finansvaluation (Slettet)

Mange tak for dit svar


Skriv et svar til: EV/EBITDA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.