Matematik

Sinus og cosinus

10. april 2009 af Tina. (Slettet)

hej alle.

I trekant ABC betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen va med D. Det oplyses, at vinkel A = 66,c = 4,6 og va = 3,9

Har lavet et eller andet forkert, men kan simpelthen ikke finde ud af hvad. Håber på lidt hjælp

Tegn en model af trekanten og bestem [BD]

Jeg benytter cosinusrelationen for at finde [BD]:

a^2=b^2+c^2 - 2bc * cos A = 3,9^2 + 4,7^2 - (2 * 3,9 * 4,7 ) cos(33) <-> a = 0,7326
 

Bestem vinkel B og vinkel C:

Jeg benytter cosinusrelationerne:

CosB = (a^2 + c^2 - b^2) / (2ac) = 0,7326^2 + 4,7^2 - 3,9^2 / 6,8864 = 1,07702 <-> B = cos^-1(1,07702)

Men det giver ikke noget resultat på lommeregneren, hvad er det jeg gør forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

mon ikke du har glemt at stille om til grader i stedet for radianer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2009 af Isomorphician

a^2=b^2+c^2 - 2bc * cos A = 3,9^2 + 4,7^2 - (2 * 3,9 * 4,7 ) cos(33) <-> a = 0,7326

Fejlen ligger i det markerede område. Du skal gange hele udtrykket ud inden du trækker fra.


Svar #3
10. april 2009 af Tina. (Slettet)

Hvordan er det nu man stiller om til grader?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvad bruger du? TI? 89 eller interactive?


Svar #5
11. april 2009 af Tina. (Slettet)

Jeg bruger ti-89


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

Tryk 'MODE' og find menupunktet 'Angle'. højrepil og vælg '2:Degree'.


Svar #7
11. april 2009 af Tina. (Slettet)

Nå den står allerede på degree s:


Svar #8
11. april 2009 af Tina. (Slettet)

Men ja, det har jeg os gjort:

a^2 = 3,9^2 + 4,7^2 - (2 * 3,9 * 4,7 ) cos(33) <-> a^2 = 15,21 + 22,09 - 36,66 * 0,83868 = 0,5368 <-> a = √0,5386 <-> a = 0,7326

Hvori er fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2009 af peter lind

Se på det sidste udtryk i den første formellinie. 15,21+22,09 =37,3. 36,66* 0,83868 =30,74... Trækker du de 2 tal fra hinanden får du ikke noget, der er mindre end 1. Jeg kan ikke se, hvad du har gjort; men det er der fejlen ligger.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. april 2009 af peter lind

Lige et lille råd. Jeg har erfaret at nogle elever laver en eller flere mellemregninger på en lommeregner, skriver det ned på et stykke papir og så senere taster det ind igen. Det koster tid og øger sandsynligheden for tastefejl. Brug lommeregnerens hukommelse i stedet. Du kan også addere til hukommelsen, skifte fortegn på et aktuelt tal og lægge det til i hukommelsen og dermed i praksis trække fra i hukommelsen.  Jeg kender ikke din lommeregner; men på de fleste ville det kunne lade sig gøre at lave udregningerne som i ovenstående i et hug uden brug af hukommelse.


Svar #11
12. april 2009 af Tina. (Slettet)

Tusind tak!! Jeg har fundet ud af hvor min tastefejl var


Skriv et svar til: Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.