Matematik

Log hjæælp

15. april 2009 af brolyOwns (Slettet)

funktionen f(x)=b*xa opfylder at f(2)=2 og f(4)=16

bestem a og b


Svar #1
15. april 2009 af brolyOwns (Slettet)

kan ikk finde ud af det nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Da du både kender formen for funktionen, og har to funktionsværdier kan du sætte det sammen og opnå to ligninger med to ubekendte. De ubekendte vil så være a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af NejTilSvampe

 du har to ligninger med to ubekendte:

f(2)=2 så

b*2a=2 og b*4a=16

hvis du starter med at løse for b:

b=2/2a og b=16/4a

nu kan du sætte de to ligninger lig med hinanden og løse for a:

2/2a=16/4a

2*4a=16*2a

4a/2a=16/2

4a/2a = (4/2)a

log(4/2)*a = log(16/2)

a= log(16/2)/log(4/2) = 3

så sætter du bare a ind og løser for b i: b=2/2a


Skriv et svar til: Log hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.