Matematik

Er det rigtigt? matematik

15. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

Hej. jeg skal finde a så der mindst er en løsning.

x2+ax+a=0

jeg sætter d=0, og får så at a= 0 og 4. betyder dette at a kan være under 0 og over 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af mathon

d = b2 - 4ac = a2 - 4*1*a ≥ 0

a2 - 4a = a(a-4) ≥ 0

dvs
a ≤ 0  v  a ≥ 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ja


Skriv et svar til: Er det rigtigt? matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.