Matematik

punktmængder?

23. november 2004 af Hessi (Slettet)
hey

hvad forståes ved en opgave der siger:

Undersøg hvilke punktmængder følgende ligninger bestemmer

X^2 + Y^2 - 4X - 12Y + 10 = 0

hvad betyder punktmængder og hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Punktmængder er mængder af (evt. uendeligt mange) punkter, f.eks. en cirkel, en ellipse, en trekant, et linjestykke osv.

X^2 + Y^2 - 4X - 12Y + 10 = 0 er en cirkel med centrum (2,6) og radius kvadratrod 50.

Svar #2
25. november 2004 af Hessi (Slettet)

Er det så løsningen på spørgsmålet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#1: Ikke enig - cirkelradius er sqrt(30).

#2: Nej, det er for billigt sluppet. Du skal forklare, hvorfor det er en cirkel, ved fx at omskrive ligningen til standardformen for en cirkel.

//Singularity

Svar #4
25. november 2004 af Hessi (Slettet)

#3 Du skal forklare, hvorfor det er en cirkel, ved fx at omskrive ligningen til standardformen for en cirkel.

havde jeg tænkt på, ellers tak!

hvordan er det nu lige man finder radius?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2 er en cirkel med radius r og centrum(a,b).

Svar #6
25. november 2004 af Hessi (Slettet)

hvor får man x og y fra?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

x og y er variable, der skal ikke sættes tal ind.

Hvis du f.eks. vil undersøge om (x,y) ligger på cirklen, kan du indsætte tallene på x's og y's plads.

Svar #8
25. november 2004 af Hessi (Slettet)

Tak for hjælpen.... har fundet ud af det ved bare at kigge i mine notater... :D

Skriv et svar til: punktmængder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.