Matematik

Median

16. april 2009 af sasxa (Slettet)

  vi har trekanten

a=10

b=15

c=21

bestem længden af medianen Mb

har beregnet vinkel A til 26,05


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Malika (Slettet)

er også igang med at lave den her opgave :)

Jeg tror skal man ikke sige 15/2.. er det ikke sådan.. er ikke sikker


Svar #2
16. april 2009 af sasxa (Slettet)

 er lidt i tvivl.... har du os fået et eksamens sæt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2009 af kieslich (Slettet)

Brug cosinusrelationen


Svar #4
16. april 2009 af sasxa (Slettet)

 til median

???


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du har vinkel A. Det ene ben er AB, det andet AM = ½*AC. Og så kan du finde den modstående side til vinkel A nemlig BM


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2012 af stxmat (Slettet)

Den hurtigste måde er at bruge formlen for længden af en median direkte.

Se denne video:  http://www.stxmat.dk/video/ClcgcAvayPg/formel-for-laengden-af-median-givet-siderne-i-en-trekant

 


Skriv et svar til: Median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.