Matematik
Integrale
Bestem integralet ∫1, 0 (2x/(x^2+1) dx
Hvordan løser man sådan en?
Svar #1
18. april 2009 af Daniel TA (Slettet)
Brug integration ved substitution. Kald u=x2+1. Kan du selv herfra?
Svar #3
18. april 2009 af Darwin (Slettet)
#0. Hej.
∫01 ((2x)/(x2 + 1)) dx
{Lad u = x2+1, så du = 2x dx. De nye grænser hedder da u=1 og u=2}
Da fås,
∫u=1u=2 (1/u) du = [ln|u|]u=1u=2 = ln(2) - ln(1) = ln(2).
Skriv et svar til: Integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
