Matematik

bestemmelse af a

18. april 2009 af mig-o (Slettet)

hej alle...

håber I kan hjælpe med denne opgave:

tegn grafen for f, og bestem de værdier af a , for hvilket ligningen f(x) = a har netop 3 løsninger.

f(x) = -x^3 + 4x^2+ 3x - 3

tak på forhånd

my


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis du går i 1g: Tegn grafen, og aflæs de lokale toppunkter (Jeg får lokalt minimum til -10,13, og lokalt maksimum til 4,13). Hvis a ligger mellem disse to værdier vil linjen y = a skærer grafen for f tre gange, hvilket vil sige at ligningen f(x) = a har tre løsninger.

Hvis du har lært differentialregning: Løs ligningen f '(x) =0, den har to løsninger: x1 og x2. Udregn f(x1) og f(x2) det er så dine lokale max og min. Og som før skal f(x1) < a < f(x2


Skriv et svar til: bestemmelse af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.