Matematik

Trigonometrisk funktion

19. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Hejsa.

Hvis man har følgende funktion f - f(x) = a * cos(bx) - x ∈ [0 ; uendelig], a ∈ R og b ∈ [0 ; uendelig]

Det oplyses, at f(0) = 1 og f(1) = -1

Så skal jeg bestemme a og b

Jeg har fundet ud af, at a = 1 - ved ikke 100% om det er rigtigt og b har jeg ingen anelse om hvordan jeg finder.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er rigtigt hvad a angår, du indsætter 0, og da du ved at cos(0)=1 står der 1=a. b finder du ved at indsætte det andet punkt og isolere b, nu når du kender a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2009 af 2006ymsw (Slettet)

Du kan jo starte med at opskrive de to ligninger og se om du kan komme videre:

Af oplysningerne f(0) = 1 kan du opskrive følgende: 1 = a * cos(b*0)

Af oplysningen f(1) = -1 kan du opskrive følgende: -1 = a * cos(b*1)

Håber det kan hjælpe :P


Svar #3
19. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Ja, jeg har også prøvet at isolere b, men jeg kan ikke finde ud af det pga. det der cos :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

-1=cos(b)

Tag nu cos-1.


Svar #5
19. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Skal jeg tage cos^-1(-1) eller hvad? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Yes.


Svar #7
19. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Jeg ved bare, at jeg skal få cos(b*1) = -1, da a jo i forvejen er 1


Svar #8
19. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Det kommer jo ikke til at give -1


Skriv et svar til: Trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.