Matematik

udregning af vinkler

19. april 2009 af chino2990 (Slettet)

givet er en trekant, hvor den ene vinkel er 3 gange så stor som den anden, og den anden er 40 grader større end den tredje.bestem størrelsen af de tre vinkler. skriv fremgangsmåden tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Kald den største vinkel a den næste b og den mindste c. Så er b = c + 40, a = 3*b =.... regn videre.  Summen a + b + c = 180. Indsæt fra første linje og find c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Antag at den første er A, anden er B og tredje er C.

A = 3B

B = C + 40

Og C skrives som C = 180 - A - B

Prøv så at sætte A ind i C og dernæst B ind også. Således isoleres C.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af dr. jones (Slettet)

vinkelsummen er 180 grader
1. vinkel = 3*2. vinkel
2. vinkel = 3. vinkel + 40 grader
3. vinkel = x grader

summen af de tre vinkler skal altså være 180 grader.


4(x+40)+x=180

isoler x og indsæt så x i de tre vinkler oven for.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

vinkel a = 3b

vinkel b = c + 40

vinkel c = b - 40

a+b+c = 180

så prøver du dig enten frem med tal eller prøve at indsætte nogle tal og se om du kan få den til at gå op ved at solve.


Skriv et svar til: udregning af vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.