Matematik

HJÆLP. og det haster

20. april 2009 af lahme (Slettet)

jeg ved ikke rigtig hvordan man skal regne ligninger ud fx.

11x + 2 = 8 + 9x

2x - 1 = 5


2x - 17 = -3x + 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

11x + 2 = 8 + 9x             træk 9x fra på begge sider

2x + 2 = 8                      træk 2 fra på begge sider

2x = 6                            divider med 2 på begge sider

x = 3
............

gør prøve:
11x + 2 = 11*3 + 2 = 35
8 + 9x = 8 + 9*3 = 35
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2009 af BjørkRimsø (Slettet)

2x-1=5 giver ihvertfald 3 :)

11x-9x=8-2 -> 2x=3. x må være 3

5x=20. x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af morell18 (Slettet)

du skal have x til at stå alene hvilket du nok har hørt før. Du kan løsse den hvedc at samle x er og almindelig tal på hver side af lighedstegnet ved at ændre ledens fortegn til de omvendte feks minus bliver til plus og omvendt osv.

11x+2=8+9x

11x-9x=8-2 -nu er ledene altså samlet hver for sig

2x=6 nu skal du have x til at stå alene du kan se, at der står 2*x og det omvendte af at gange er jo divison

x=6/2

x=3

håber det var hjælp nok..


Skriv et svar til: HJÆLP. og det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.