Matematik

Omskrivning.

21. april 2009 af lalida (Slettet)

4√(1/16) = 0,5 kan jeg se ud fra lommeregneren..

Men jeg skal være i stand til at omskrive 4√(1/16), så jeg kan løse den uden hjælpemidler.. Men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: sqrt(1/16) = (1/16)^(1/2)

Brug herefter potensreglerne.


Svar #2
21. april 2009 af lalida (Slettet)

Det er da fjerde rod? Ikke en kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 samme princip ...4√(1/16)=(1/16)1/4


Svar #4
21. april 2009 af lalida (Slettet)

Ja, det fandt jeg lige ud af :)..


Jeg forstår desværre ikke, hvordan jeg skal komme videre. :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 omskriv 16 til et produkt af primtal


Svar #6
21. april 2009 af lalida (Slettet)

jeg har forsøgt med to,tre og fem, og jeg kan ikke således at 16 bliver produktet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 16=2*2*2*2=24


Svar #8
21. april 2009 af lalida (Slettet)

Det giver jo ikke 0,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#8 indsæt #7 i #3


Svar #10
21. april 2009 af lalida (Slettet)

2^4+(1/4) ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#10 nej (1/16)1/4=(1/24)1/4= ...


Svar #12
21. april 2009 af lalida (Slettet)

Jeg er ked af at sige det, men jeg sidder med mine regneregler, men forstår stadig ikke, hvordan jeg skal komme videre.. .


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#12 ved brug af potens reglerne har du (1/16)1/4=(1/24)1/4=1/24*1/4=1/2

... personligt ville jeg nok bare skrive 4√(1/16)=1/(4√16)=1/(4√24)=1/2


Skriv et svar til: Omskrivning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.